SPORT


Sien De Witte & Connemara-hengst Irish Boy of Hazeldfield Nationaal Eventingkampioen LRV

 

LRV Minderhout organiseerde een knappe Nationale Finale van de AVEVE Eventing Cup voor pony’s. In reeks 3 voor D-pony’s was het goud voor Sien De Witte met haar Connemara-hengst Irish Boy of Hazeldfield. Irish Boy werd gefokt door Chris Dockx uit de combinatie Apollon Pondi X Frederiksminde Hazy Match.

 

Bij de C-pony’s was er een gouden medaille en een erelint voor Liesl Heylen met Twix. In reeks 2 was de overwinning en het erelint voor Lore Loenders met Jenny. In reeks 1 won Fleur Sterckx het groen-witte erelint.

 

Het kampioenschap en eindoverwinning in de AVEVE Eventing Cup, in reeks 4, ging naar Jef Sutherland met Espoir. Espoir is een BRp-pony uit Ten Ankers Jerolianca X Valentino en werd gefokt door Luc Van Hooijdonk.

 

In de hoogste reeks ging zowel het dagklassement als de overwinning in het regelmatigheidscriterium, de AVEVE Eventing Cup, naar Baptist Petilion met Irco. De vijfde plaats in deze reeks was weggelegd voor een Connemarapony, namelijk Joe de la Grivardry. Deze zoon van Aston du Langwater x Viking de la Dive werd gereden door Bo Goeman en gefokt door Damien Ribaucourt.Goliath vd Groenweg schittert op EK pony’s  - 24/07/2012

De voor Connemara goedgekeurde hengst blijft maar presteren. Dit maal toonde hij zich zeer sterk op het EK pony’s in Fontainebleau. De hengst wordt momenteel gereden door Arnaud Gaublomme. Het duo reed een zeer regelmatig concours met een overwinning, een tweede plaats en een vijfde plaats.

 

Goliath vd Groenweg stamt af van CONOR MAC NESSA x HEEN FINN. Hij werd gefokt door Marcel Cosyns.

Proficiat aan fokker, ruiter en eigenaar!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Goliath Van De Groenweg is Belgisch kampioen geworden op 28/08/2011 in Nieuwpoort

  goliath1   goliath2

 

Nemo Castri met Romy Demeulenaere

nemo castri1

 
Enkele prestaties van Belgisch gefokte Connemara's 
dockx-digitaal-GA4 6474 dockx-digitaal-GA4 7050
Nationaal kampioenschap van de Bestgaande Rijpony in Oud-Heverlee waar Irish Boy 1 x de dressuur won, 1 x 3e was en in springen 6e en 8e.


D'Jill

Currently for sale, for more information contact Mrs Strapp
V. Ard Conneely
M. Udine VM Poker du Blin
Fokker : Ariane Joly, België
Eigenaar : Tamara Strapp, Verenigd Koninkrijk

source : Horse and Hound Issue 22jan2009